Saturday, August 25, 2012

Akdeniz Usulü Köfte Tarifi













Akdeniz Usulü Köfte
MALZEMELER 

Kereviz yapragi

1 adet kereviz

100 gr körpe havuç

2 kutu soyulmus domates konservesi (800 gr)

7 yemek kasigi zeytinyag

200 gr arpacik sogani

4 dis sarmisak

Tuz, karabiber

80 gr ceviz içi

80 gr kurutulmus domates

2 dilim tost ekmegi

1/2 demet maydanoz

1 küçük demet feslegen

4 adet ançuez fileto

500 gr dana kiyma

1 adet yumurta

5 yemek kasigi siviyag

YAPILIŞI

Kereviz yapraklarini yikayin, kurulayin ve incecik dograyin. Havuç ve

kerevizi ayiklayip mutfak robotunda kiyin. Soyulmus domatesleri süzüp

suyunu bir kaba toplayin ve dograyin. Soganlari kiyin. Soganlarin yarisini,

2 dis ezilmis sarmisagi, havucu, kerevizi ve domates parçalarini 4 yemek

kasigi zeytinyaginda kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber

koyup 30 dakika hafif ateste pisirin. Cevizleri ince dograyin, kurutulmus

domatesleri kiyin. Kalan sogan, sarmisak ve cevizleri 3 yemek kasigi

zeytinyaginda çevirin. Tost ekmegini dograyin ve mutfak robotunda ufalayin.

Maydanoz, feslegen ve ançuezleri de incecik kiyin. Kiymayi yumurta, tost

ekmegi, kurutulmus domates, cevizli karisim, maydanoz, feslegen ve ançuezleri

yogurun, yogururken tuz ve karabiber ilave edin. Kiymali karisimdan köfte

hazirlayin. Kizgin yagda ve orta ateste kizartin. Köfteleri sicak domates sosunun

üzerine koyun, üstlerine kereviz yapraklari serpistirip servis yapin.

No comments:

Post a Comment