Sunday, August 19, 2012

Cevizli Orgu Tatlisi






       Biraz el ugrastirici olsada sonuc sahane:). Portakalagaci Hatice'den aldigim bu tarifi cok begenerek yaptim ve yedik. Sizlerede oneririm......






























































































































































































































































  • MALZEMELER






























































































































































































































































  • yarim su bardagi eritilmis sogutulmus tereyagi,






























































































































































































































































  • yarim su bardagi siviyag,






























































































































































































































































  • yarim su bardagi sut,






























































































































































































































































  • 3,5 su bardagi un,






























































































































































































































































  • 1 paket kabartma tozu,






























































































































































































































































  • 1 limon kabugu rendesi ( illa bir sey eklemem lazim:).






























































































































































































































































  • ICI ICIN:






























































































































































































































































  • dovulmus ceviz.






























































































































































































































































  • SERBETI ICIN:






























































































































































































































































  • 3,5 su bardagi toz seker,






























































































































































































































































  • 3 su bardagi su,






























































































































































































































































  • yarim limon suyu.





























































































































































































































































































































































































































































































































  • YAPILISI






























































































































































































































































  • Oncelikle serbeti icin gereken malzemeleri  bir tencereye alip kaynatin ve sogumaya birakin.






























































































































































































































































  • Hamur malzemelerinin hepsini karistirip ozlu bir hamur yogurun.






























































































































































































































































  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin.






























































































































































































































































  • Elinizde yada bir masada hafifce acin ( asagidaki resimdeki gibi).






























































































































































































































































  • Actiginiz hamurun kenarlarina bicakla 4- 5 cizik atin.




































































































































































































































































































































































































































































































































  •  Ortasina bol dovulmus ceviz koyup ister yukaridan istersenizde asagidan karsilikli kenarlari kapatin.


















































































































































































































































































































































































































































































































































  • Bu sekilde hazirladiginiz tum tatlilari yaglanmis firin tepsisine dizip onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirin.






























































































































































































































































  • Firindan cikan sicak tatlinin uzerine soguk serbetini dokun ve uzerini bir tepsiyle kapatin ( bu islemi genelede tum serbetli tatlilar icin yapiyorum , kizarttiklarim haric . Tatli bu sekidle serbeti cok iyi cekiyor.






























































































































































































































































  • Soguk servis yapin.
































































































































































































































































Afiyet Olsun:)

Kevser KURU

No comments:

Post a Comment