Friday, August 10, 2012

Fırında Limonlu Tavuk Tarifi

fırında limonlu tavuk tarifi


Malzemeler


• 1 fırında pişmiş hazır tavuk, yaklaşık 1.5 kg
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze adaçayı
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze biberiye
• 2 diş sarmısak, ince kıyılmış
• Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
• 1 limon
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı



Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Tavuğu yıkayıp kurulayın. Adaçayı, biberiye, sarmısak, tuz ve biberi bir kâseye koyup iyice karştırın, sonra ve karışımı tavuğun içine ve dışına sürmek için kullanın.Limonu yıkayın ve çatalla delin, tavuğun karın bölgesine yerleştirin. Bu tavuğun fazla yağını çekerek daha lezzetli yapacaktır. Yağlanmış bir fırın kabına tavuğu koyun. Önceden ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık 1 saat pişirin. Tavuğu her 15 dakikada bir çevirin ve üzerine pişirme suyundan dökün. Piştiğinde tavuk çok yumuşak olmalı ve et kemikten kolayca ayrılabilmeli, derisi iyice kızarmış olmalıdır. Isıtılmış bir servis tabağına alın. Sıcak ya da oda sıcaklığında servis yapın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment