Tuesday, July 31, 2012

Dantel Havlu Kenarı Örnekleri 2012


Boş vakitlerinizde havlu kenarları örmek ve çeyiz sandıklarınızı süsleyecek örgülere sahip olmak istiyorsanız bu güzel dantel havlu kenarı modellerini inceleyebilir, beğendiklerinizi örebilirsiniz. İşte en yeni ve güzel modeller ; 




























 




Tags: çeyizlik havlu dantelleri çeyizlik havlu kenarı modelleri çeyizlik havlu kenarı örnekleri çeyizlik havlu kenarı örnekleri 2012 çeyizlik havlu kenarları çeyizlik havlu kenarları modelleri

Saturday, July 28, 2012

Limonlu Kek Tarifi









Limonlu nefis bir kek hazırlamaya ne dersiniz?Oyun MOUSE ile oynanıyor.Oyunda keki yapacağınız her bir adım için belirli bir süreniz var.Bu yüzden keki yaparken hızlı olmalı ve diğer adıma geçmelisiniz.Malzemeleri sırasıyla kullanın ve doğru kullanın.


































Wednesday, July 25, 2012

Minik Uzaylılar









2 kere Start Game tıkla. AMAÇ: Minik canlıları gemine ışınla ve iniş yap.. Canlıların hepsini ışınlaman şart değil zamanına göre hareket et ve istenilen yere hafif bir iniş yap. Levelleri Start Game tıklıyarak geçiyorsun toplam 15 level var. Tekrar oynamak için Play Again tıkla.


































Sunday, July 22, 2012

Hünkar Beğendi Tarifi






































Hünkar Beğendi Tarifi






Herkesin sevip beğendiği Hünkar Beğendi yemek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum, umarım sizlerde beğenirsiniz. 






Beşamel sos malzemesi:






3-4 patlıcan 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 






Et malzemesi:






1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş 2 diş sarımsak,doğranmış 1 çorba kaşığı un 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası tuz karabiber 







Sosun hazırlanması:

1. Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.

2. Un ve tereyağını kavurun.

3. Sütü azar azar yedirin.

4. Tuzu ekleyin.

5. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.

6. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.Etin hazırlanması:

1. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.

2. Unu ekleyin.

3. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

4. Etleri bir borcama koyunServis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.4 kişilik 

www.tarifyemekleri.blogspot.com  ile tüm yemek tariflerini takip edebilirsiniz.



Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye orbas Tarifi

Belki sitede buna yakın tarifler vardır ama bu isimde bir çorba tarifi göremediğimden eklemek istedim. Bu tarifi ben de internetten bulup denedim ve sonuç harika. Tavsiye ederim.


1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı nohut (haşlanmış) 1-1,5 litre su (kıvama göre ayarladığım için tam ölçü veremedim)

Terbiyesi için;


1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 adet yumurta

Köftesi için;


150-200 gr kıyma 2 yemek kaşığı kadar galeta unu (tarifte yoktu ama ben köfteler dağılmasın diye ekledim) 1 yumurta (isteğe bağlı) tuz, karabiber kızartmak için sıvı yağ

Öncelikle köfteleri hazırlamak için tüm köfte malzemelerini iyice yoğurarak resimdeki gibi küçük toplar yapalım. Tencereye yıkanmış pirinç ve üzerine biraz soğuk su koyarak pişmeye bırakalım. Bu arada köfteleri kızartıp bir kenara alalım. Başka bir kapta yoğurt, un, yumurtayı iyice çırpalım ve tencerede kaynayan sudan 1-2 kepçe alarak terbiyeyi alıştıralım. Pirinçler piştikten sonra terbiyesini, nohutunu ve köftelerini ilave edip suyunu (sıcak olacak) ve tuzunu da ayarlayarak ağzı yarım açık şekilde pişirelim. Çorba pişerken ayrı bir tavada biraz yağ ve nane kızdırarak çorbaya ilave edelim. (Dikkat ikisi de sıcak olduğundan sıçrıyor.) Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun


 

Thursday, July 19, 2012

2012 Gelin Ayakkabısı Modelleri









2012 sezonun en trend gelin ayakkabı modelleri hepsi şık ve güzel yaz ayları malum düğün ayları gelin adayları ayakkabınızı seçmediyseniz sizlere şık bir kaç gelin ayakkabı modeli


































Kaynak:cosmoturk.com

Ben geldim..!Neler yaptım?

merhaba arkadaşlar,

Bu sene leyleği havada gören benim evet:)açıkcası bu kadar tatil yapacağımı hiç hesaplamamıştım.Yani aslında bütün işlerim kaldı,çoğu kişiyi geri çevirmek zorunda kaldım özürdilerim.ama kışın yoğunluğunu yazın gidermek iyi geldi..Şimdi tam adapte olma zamanı inşallah..Zaten mübarek ramazan ayına giriyoruz saatler sonra.Rabbim hepimize dualarımızın kabul olduğu bol bereketli bir ramazan ayı nasip etsin inşallah..

Gelelim kısa kısa neler yaptığıma,

Bu tatili sakarya karasu da geçirdim.Annem,kardeşlerimle..Eşim gelemedi ama oda dönüceğimiz gün süpriz yaptı bana geldi onun içinde 2 gün uzattık tatili..aslında 5 günlük tatil oldu 1 hafta.KArasu aslında mecburi gittiğimiz yer çünkü ananem yaşıyor.Ama bu sene ananemin aldığı yazlık ta geçirdik.Hem denize daha yakındı iyi de oldu..

KArasu güzel yerdir..eğlencelidir.Sessiz sakin bir yer değildir yani..

Peki ben ne yaptım.Tatilde olmama rağmen ablamında yanımda olmasını fırsat bilerek balkonda açık havada mis gibi dikiş diktim her fırsatta..Yakalıklar yaptım...





bu arada zaman gazetesi geçtiğimiz cumartesi ekinde yakalıklara yer vermiş ve orada incelik gösterip benide eklemişler yazılarına..çok teşekkürler..

yazıya Buradan bakabilirsiniz...









denizin güzelliğinden faydalandım:)






Ablama da benim bu yazımda giydiğim plaj elbisesi olarak kullandığım pelerinden diktim.Aynı renk ama aksesuarı farklı tabii..Gezinirken kardeş olduğumuz baya bi belliydi:)çok kullanışlı bunlar.Plajdan sonra havlu flan uğraşmıyorsun.üzerine giy evine git..









açıkcası çok foto çekilmedim.nitekim her sene gittiğim biryer nasılsa diyerekten:)aslında hem iş,hem tatil oldu yani..






Hepimize hayırlı ramazanlar..

Mustafa Kemal'in Gizemi (1)




Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün olağanüstü yaşamı boyunca başından son derece ilginç ve gizemli olayların geçtiği biliniyor. Bu bölümde, bahsi geçen olayların bir kısmına yer vermeye çalışacağım. Hepsini yanyana getirdiğimizde olağanüstü bir puzzle'ın parçalarını birleştirir gibi Ata'mızın parapsikolojik yönü hakkında detaylı bilgilere de sahip olacağız hep birlikte...













 
"15 YIL HÜKÜM SÜRECEKSİN..."




Atatürk hakkında birçok kehanet vardır. Bunların en ilginci, onun el falına bakan bedevi falcının söyledikleridir.

Mustafa Kemal arkadaşları ile Bingazi´ye, Trablusgarp savaşına katılmaya gidiyordu. Yolda bir bedeviye rastladılar. Bedevi el falına çok iyi baktığını ve genç subaylara da isterlerse bakabileceğini söyledi. Hepsi ellerini açarak bedevinin söylediklerini dinlemeye başladı. Sıra Mustafa Kemal´e gelince kendisi önce baktırmak istemedi ama arkadaşlarının ısrarı karşısında sonunda o da elini bedeviye açtı. Bedevi ele bakar bakmaz yerinden sıçradı ve heyecan içinde :

"Sen padişah olacaksın" dedi ve ilave etti "15 yıl hüküm süreceksin."

Genç subaylar gülüştüler ve yollarına devam ettiler.

Aradan yıllar geçti. Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucu Cumhurbaşkanı oldu. Cumhuriyetin 14.yılında hastalandı. Karaciğeri kötüye gittiğinde çevresindekiler ona "Artık içme Paşam" dediler. Atatürk onlara bir zamanlar yolda rastladıkları falcı bedeviyi hatırlattı ve gülerek :

"Arap vaktiyle söylemişti, Bizim padişahlık nasıl olsa 15 yıl sürecek... Hesapça bu son senemizdir..."

Yıl 1938´di...












"SECCADE ÜZERİNDEKİ KEHANET..."


Bilindiği gibi Hint halkı Atatürk´ü ve Türk halkını yalnız bırakmamıştı. Kurtuluş savaşından yıllar sonra, 1929 yılında Hintli bir mihrace, Atatürk´ü Pera Palas´taki 101 No´lu odasında ziyarete gelmişti. Mihracenin Atatürk´ü hangi nedenle ziyaret ettiği, adı ve ziyaret sebebi hala bilinmiyor. Mihracenin ziyaretindeki sır ise getirdiği hediyede saklı... Bu hediye altın sırmalı, Hint işi ipek bir seccadedir.

Seccadenin üzerinde bir şamdanın asılı olduğu düz bir kemeri, her iki yanında birer güvercin bulunan beş kubbeli bir diğer kemerin çevrelediği görülmektedir. Bordür de fillerden oluşmaktadır.

En ilginç yer ise her iki kemerin arasında orta kısımda dal kıvrımları ve güllerin çevrimi ile oluşan boşlukta Romen rakamlı bir saatin bulunmasıdır ve saat 09:08´i göstermektedir. Atatürk Mihracenin ziyaretinden 9 sene sonra saat 09:05´te vefat etmişti.

Seccade halen Pera Palas´ta bulunmaktadır.









"ATATÜRK´ÜN GELECEĞİ GÖRDÜĞÜ OLAYLAR..."


Atatürk 1931 yılında, 2.Dünya savaşının patlamasının yakın olduğunu söylemiş ve bu konudaki düşüncelerini General McArthur´a şöyle anlatmıştı :

"Versay antlaşması,1.Dünya Savaşına yol açan nedenlerden hiçbirini ortadan kaldırmadı. Tersine, rakipler arasındaki uçurumu büsbütün derinleştirdi. Şimdi içinde yaşadığımız barış dönemi, sadece bir ateşkesten ibarettir. Avrupa´nın geleceği Almanya´nın alacağı tavıra bağlıdır."

Savaşın 1940-1945 yılları arasında çıkacağını söyleyen Atatürk, Almanya´nın ancak Amerika´nın savaşa katılması ile yenileceğini ifade etmiştir. Atatürk, hayatının sonlarına doğruda şöyle diyordu :

"Bir dünya savaşı yakındır. Bu savaş sonucunda, dünyanın durumu ve dengesi baştan başa değişecektir."

Mustafa Kemal, Mussolini hakkında da şu görüşlerini açıklamıştı :

Mussolini bir maceraperesttir. Milletini bir uçuruma sürüklemektedir. Her tarafa saldırıyor. Bu adam yüzünden, çok şımarmış olan bu millete dersini vermeyi çok isterdim, lakin yakında bir küçük millet onlara layık olduğu dersi verecektir. Ve şunu da hatırlatırım ki bir gün gelecek, Mussolini´yi kendi milleti linç edecektir."



Mussolini, kendi halkı tarafından kurşuna dizildi...




1207.4410 (Taichi Kidani et al.)


Non-Gaussianities in multi-field DBI inflation with a waterfall phase transition    [PDF]

Taichi Kidani, Kazuya Koyama, Shuntaro Mizuno

We study multi-field DBI inflation models with a waterfall phase transition. This transition happens for a D3 brane moving in the warped conifold if there is an instability along angular directions. The transition converts the angular perturbations into the curvature perturbation. Thanks to this conversion, multi-field models can evade the stringent constraints that strongly disfavour single field ultra-violet DBI inflation models in string theory. We explicitly demonstrate that our model satisfies current observational constraints on the spectral index and equilateral non-Gaussianity as well as the bound on the tensor to scalar ratio imposed in string theory models. In addition we show that large local type non-Gaussianity is generated together with equilateral non-Gaussianity in this model.
View original: http://arxiv.org/abs/1207.4410

Wednesday, July 18, 2012

O benim..


Haftasonu C ve sülalesi bendeydi...Duygu 1 artı 1 e nasıl sığdın diosanız baya sığdık hemde 40 derece sıcakta...Düğün için geldiler..Keremcanın düğünü C nin üniversteden ev arkadaşı benim ömrümde 2 kere gördüğüm ve sırf  onun düğünü için bende kalıncak die hertarafı çamaşır suyuyla yıkadığım çoçuk...Bide bana neden bişi takadın dersnz benm C nin sülalesi gelçek die yaptığım msraf bi yana kuaför ve elbiseyi saymıorm bile....Düğün cmt. akşamdı..Sevgili kuaförümden sadce düz fön çekmesini ve yana doğru spreylemesini istedm saolsun onun dışında herşeyi yaptı...ve ben eve gelesiye kadar saçımdaki bütün telleri tokalrı sinirden fırlattım yani beni bulmak isteyen onları takip etse bulurdu o derece...Nese uzun leopar desen balık elbise gydmmm ilk...Düğün gayet güzel di taa ki C nin üniversteden kızzz yani dişi arkadaşlarını görene kadar....C beni  tanıştırcak.....bakalım ne die tanıştırcak...Eşim,nişanlım,kız arkadaşım,sadce arkadaşım inanırmısınız beynim 3 sanie içinde hepsini geçirdi..Heycanla bekliorum...Bu da Duygu..İçimden "demek duygu haaaaa bitti oğlum dedim"....Yani eşim.....Hoppsss orad durun işte bal böçekleri eşiiiiii benim salk açıklamayı ekledi 1 ay sonra düğünümüz var yanii...Benim  beyin yne devrede ne demek istediii...


şüpheler çoğalıyor..






-1 ay sonra düğünümüz var:Sizde gelin


-1 ay sonra düğünümüz var:Yani eşim ama daha düğün yapmadık yaniiii daha 1 ay varr yani o 1 ayda evlenedebiliris evlenmeyedebiliris onun için kızlar eşim ama 1 ay snra düğün var


-1 ay sonra düğünümüz var:Eşim demseydim muhtemelen Duygu nun bana yapacağı eziyeti bildğim için ki (bunun içinde en büyük tehditim şudur benm  kızlar bana yanlş bişi yaptığın an adının gay die çıkmış olduğunu bil bay CCCCCC)size eşim dedim ama duygusuz bia nımda nişanlım derim size...biz daha düğün yapmadıkki...






diee şüpheler artııı...hepsine şölee bi baktım gülümseyerek...mesajımı almıştır onalr...Nese tam oynarken kızn biri gel bana sarıl "çok memnun oldum"diyerek sen kmsn be ben hç memnun olmadım bırak kocamla kıwrcam ben..Sonraa sen git C yi öp o sinirle ben sarıldımı öptümü hatrlamıorum zaten..Bu c nnde mubarek o akşam 3 erkek arkadaşıyla tanıştysam 30 kız arkadaşıyla tanştım...Sen neymişin be oğlum...






Bu arada eteklerime bsmaktan saçımın sürekli önüme düşmesnden gına geçirdim."yürü eve gidioruz dedim..Evim zaten düğün salonuna 2 dakka..oh gydm kısa elbisemi..babetlerimide geçirdm ayağıma saçlarımıda topladım bi güzel özüme döndüm...






Nese hobbit kızlar yine devrede...Duygu göster kendni kızm..C öle dansa kaldırmaz sadce ilk bana "hadi gdelim"dedi nereye dedim "dansaaaa"böle bu çocuk dans edelimmi dems


hadi gdelim der...






bu sefer ben dedim hadi gdelim az dans edelim...bi ara baktım bu hobiitler yine gözler bizde oturuolar yanlarına uğradık.."Düğünümüze beklerim"dedim...ama gelmeyin cidden gelmeyin...araya da soktum lafı"kocam"die...






yağlarım eridi be


o benim çnkü...











Tuesday, July 17, 2012

Remember This?






After much deliberation and irritation I have decided that knitting is NOT my forte! When I finished the back it was way too big! That meant I had to frog all that work as it was not going to fit. I have decided that although I love the look of knit sweaters and such I will just stay with crochet which is what I know how to do. From now on I will only knit dishcloths as they are so much easier and less stressful for me. So I will use my thread in a crochet project this winter.

Monday, July 16, 2012

Büyük Beden Abiye ›› Demet Gelinlik ›› Elbise Modelleri,Gelinlik Modelleri,Moda Haberleri,Moda Trendleri,2012 Yaz Modası,2013 Modası



AnaSayfa > Abiye Modelleri > Büyük Beden Abiye






Büyük beden abiye moda sektöründe takip edilme bakımından önemli bir yere sahiptir.Birçok hanım moda kataloglarında olduğu gibi zayıf ve fit bir vücuda sahip değildir.Aramızda kiloları ile problemleri olan bayanların özel geceler ve davetlerde tercih ettiği büyük beden abiye modelleri, çeşitlilik bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.Kendi bedeninize uygun abiyeyi seçerken dikkat etmeniz gereken püf noktaları hakkında gerçekten bilgi sahibi iseniz oldukça şık görünebilirsiniz.Koyu renkli kıyafetler her zaman insanı zayıf gösterir mantığının dışında bedeninize uygun elbise modelleri ni seçerken renkli abiye modellerinden de tercih edebilirsiniz.Seçimde tasarımda kullanılan kumaşın akıcı türde olması fazla kilolarınızın göze batmamasını ve gizlenmesini sağlayan oldukça önemli bir detaydır.İpek şifon modelleri arasından bu tercihinizi yapmanızı öneriyorum.Abiyeler akıcılık bakımından zengin bir görüntü istiyorsanız çok yoğun nakış modellerinden kaçınmanız gerekir.Bu detayıda unutmayın sizlere seçtiğim birkaç abiye modellerini sunmak istiyorum.



2012-buyuk-beden-abiye-modelleri-1

/>


Bir önceki Blazer Ceket Modelleri başlıklı yazımızda 2012 blazer ceket modelleri, bayan blazer ceket modelleri ve bayan giyim modası hakkında resimler ve bilgilere yer verilmektedir.


10 Kasım Şiirleri Kısa 2 Kıtalık Hakkında Bilgi

Bu 10 Kasım Şiirleri Kısa 2 Kıtalık Başlıklı Konumuzda 10 Kasım Şiirleri Kısa 2 Kıtalık Hakkında Geniş Bilgi Bulabilir Ve 10 Kasım Şiirleri Kısa 2 Kıtalık Konusu Hakkında Bilmediklerinizi Öğrenebilirsiniz. 10 Kasım Şiirleri Kısa 2 Kıtalık Başlıklı Konu Başka Bir Siteden Alınmıştır. 10 Kasım Şiirleri Kısa 2 Kıtalık Konusunun Alıntı Yapıldığı Site Linki Aşağıda Kaynak Olarak Belirtilmektedir.

10 kasım 1938 de hayata gözlerini yuman ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz. Sizlere kısa az kıtalı 10 kasım şiirlerini sunmak istiyoruz.
10 Kasım Ağıt
Sana öyle bir ağıt yakam ki Atam
Bütün varlığımla seni yaşatam.
Sana öyle bir ağıt yakam ki Atam
Bir milletin cümle hüznünü içine katam
Sana öyle bir ağıt yakam ki Atam
Duygu duygu, mısra mısra seni anlatam.
Elimden düşüyor kalem
Ağıt yakamam.
10 Kasim
Yıl otuz sekiz On Kasım Perşembe
Hatırdan çıkmayacak bir sonbahar.
Sarsılıyor İstanbul yedi tepe,
Yaman esmiş Dolmabahçe’de rüzgar.
Gerçek olamaz, olsa olsa bir düş,
Dokuzu beş geçe Atatürk ölmüş.
Böyle toptan bir yas nerede görülmüş,
Beraber ağlıyoruz kurtlar, kuşlar.
Bu memlekete en çok hizmet eden,
Bu aşk ile dağlara gücü yeten,
On sekiz milyonun omzunda giden
Atam, Ankara sırtlarında yatar.

10 KASIM

Bir kalp durdu denilmiş
10 Kasım 1938’de
Hani ya durmuş mu?
O günden bu güne
Milyonlara ulaşmış
Durdu denilen kalp
Her geçen gün
Çoğalarak.
Dünyanın dört bir yanında
Ve ritim tutarak atıyor
Tüm yüreklerde



Kaynak : 10 Kasım Şiirleri Kısa 2 Kıtalık

Sunday, July 15, 2012

şık dantel vitrin takımı modelleri




Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //

Vitrin Takımları //

Şık Dantel Vitrin Takımı Modelleri






Evde boş zamanlarınızı değerlendirmek, dış dünya ile bağınızı kopartmak ve kendinize zaman ayırmak isterseniz bunun en güzel yolu dantel örmektir.

En güzel vitrin takımı modelleri size model arayışınızda yardımcı olacaktır.

dantel vitrin takımı modelleri şık vitrin takımı örnekleri peçete modelleri salon takımı örnekleri dantel salon takımları



yuvarlak peçete modelleri dantel peçete örnekleri dantel vitrin peçetesi modelleri dantel örnekleri yeni vitrin takımı modelleri



Bu sayfa şu şekillerde arandı:














  • sal yakali hirka erkek














  • kısa saç orgu














  • orguden yildiz yapimi tigla














  • kiz cocuk sac modelei














  • gelinlik ust














  • tig isi canta yapimi tığ işi çanta örgü modelleri














  • tasarim kolye














  • mavi küçük çanta














  • cook ozel dantel salon takimlari














  • kibar ince kolyeler














Oynayarak Öğreniyoruz-28









Yapbozlu Ansiklopedim-Evim


Dönemi kapattığımız oyuncağımız.Artık yaz geldi.Yaz gelince tatil moduna girdik.Kışa kadar bundan sonra gezmelerimizi tozmalarımızı göreceksiniz.Zira hem bana hem çocuklara bıkkınlık geldi.Özellikle Oğuz okuldan gelir gelmez ilk yapmak istediği park bahçe dolaşmak.Bu sayede pazar gezmişliği bile var babaannesiyle yeter ki sokak olsun.:))






Bu seferki oyuncağımız hem kitap hem yap-boz.Kitabın sol tarafında konuyla ilgili resimli nesneler sağ tarafında ise bu nesnelerinde içinde olduğu yapboz.






Oldukça eğlenceli Yağız için almıştım ama daha çok Oğuz ilgilendi.Yağız daha çok yapılan yapbozları bozma taraftarıydı.Henüz yap-boz olayını kavramış değil ama abisi yaparken çok dikkatli inceledi.Ömürlük bir kitap olduğu için seneye Yağız'ında o minnacık parmaklarıyla yapbozları yapacağını hayal etmesi bile güzel.















Saturday, July 14, 2012

İbrahim Sadri - Sevda Sokağı




İbrahim Sadri - Sevda Sokağı



Ben Sevda`nin oturdugu sokakta oturuyorum…

Geceler hic bitmiyor, ben hic uyumuyorum..

Gecenin efkari iniyor perde perde..

Sevda`nin hayali vuruyor arada bir icime..




Ben Sevda`nin oturdugu sokakta oturuyorum…

Geceler hic bitmiyor, ben hic uyumuyorum..

Ben Sevda`nin oturdugu sokakta oturuyorum…

Geceler hic bitmiyor, ben hic uyumuyorum..

Gecenin efkari iniyor perde perde..

Sevda`nin hayali vuruyor arada bir icime..

Gecenin efkari iniyor perde perde..

Sevda`nin hayali vuruyor arada bir icime..




Ben Sevda`nin oturdugu sokakta oturuyorum..

Hani su perdelnde mavikus resimleri olan..

Ali bakkalin hemen yaninda 17 numara..

O kirgin hayatin tam ortasinda..

Hani duvarlarinda hala yazilari olan o sokakta..




Biri gurbetin..

Biri ihanetin..

Biri de seni böyle sevmenin hikayesi..




Sevda`nin cami bana bakiyor, ben cama..

Ve bak sen su serencama..

Pencere önünde menekseler,hatmiler birde gece sefasi..

Bir de haytaligi adamin..

Abi, bir de sevda`nin hayali vuruyor arada bir icime..

Iyi oluyor diyorum, bu sana iyi oluyor..

Arada bir arkadaslar geliyor..

Lafliyoruz ordan burdan..

Anlarsin ya güzel abim..

Ic cebimde bir umut doguyor..

Birde,nerden bulduysam resmini sevdanin..

Resimde Sevda inadina gülüyor..

Sevdam gayri resmi bilmekteyim..

Gelki benim abim..

Biraz da üstümüzde macera güzel duruyor..

Yai yakisiyor adama..

Yakisikli bir sevda..

Hayat haybeye vurmuyor yüzümüze belasini

Hayat sokagimizi bir kehriba tesbih gibi..

Döküyor tanelerini takir takir yüzümüze..

Ben, ben sevda`nin oturdugu o sokakta oturuyorum..

Geceler hicbitmiyor, ben hic uyumuyorum..

Agzimda fiyakali bir islik..

Zulanda agir yarasi sevdanin..

Ali bakkalin ciragi metin ..

Anliyor halinden insanin..

Metin nedir senin niyetin..?

Kat bakalim abine bir taze ekmek biraz zeytin..

Bu aksam yine odamda efkar var..

Anlarsin ya metin..

Adamin halindan adam anlar..!




Ben sevda`nin oturdugu sokakta oturuyorum..

Geceler hic bitmiyor,ben hic uyumuyorum..

Gecenin efkari iniyor perde perde..

Sevda`nin hayali vuruyor arada bir icime..




Ben sevda`nin oturdugu sokakta oturuyorum..

Geceler hic bitmiyor,ben hic uyumuyorum..

Ben sevda`nin oturdugu sokakta oturuyorum..

Geceler hic bitmiyor,ben hic uyumuyorum..

Gecenin efkari iniyor perde perde..

Sevda`nin hayali vuruyor arada bir icime..

Gecenin efkari iniyor perde perde..

Sevda`nin hayali vuruyor arada bir icime..

Thursday, July 12, 2012

Princess of Mediterranean

Forever New, son koleksiyonu Moroccon Princess ile cikiyor bu ay karsimiza...













Hic uzatmama gerek yok, davetlerde giyilecek tiril tiril, biraz egzotik ve cokca piriltili elbiseler goz aliyor. Seviyorum seni Forever New! Cilgin Barcelona gecelerinde giymek icin birebir bunlar. Gorur gormez tatilin arasinda bir post yazmama sebep olduguna gore, dusunun artik ne kadar begendigimi ^^

Tuesday, July 10, 2012

Birinci şahıs nişancı (İngilizce: First-person shooter, kısaca FPS)

Birinci şahıs nişancı (İngilizce: First-person shooter, kısaca FPS) oyuncu karakterinin kendi gözünden oynandığı oyun türüdür ve nişancı video oyunlarının yan türüdür. Tüm nişan türündeki oyunlar gibi, "bir serüven, bir veya birden fazla uzun menzilli silah ve değişen sayılarda düşmanlar" tabiriyle anılır. Birinci Şahıs Nişancı türündekiler Birinci Şahıs Bakış Açısı görüntüsüyle değer kazanır ve oyuncu karakterinin oyunun dünyasına görsel bir bakış açısı sunar. Karakter itibariyle emirleri harfi harfine yerine getirir ve beklenen hareketleri yapar. Oyunlar esas olarak araçları kullanmayı gerektirmesi daha çok araç simulasyon oyunlarına benzemesine yol açmaktadır.

Video oyunlarındaki modern çağ, FPS 3 Boyutlu grafikler gibi yeni teknolojileri, çevrimiçi oyun ve kullanmak için bir yol gösterici olmuştur. Birinci Şahıs Nişancı türündeki oyunlardaki şiddet unsurları diğer türleri de etkilemiş ve oyunlarda genel anlamda şiddet ve gerçeklik payı artmıştır.

Sunday, July 8, 2012

Zıpzıp Tavşan









Zıpzıp tavşan ile tüm bölümleri tüm engellere rağmen bitirmeye çalışacağız.Çocuk oyunları sitesi Game.Gen.TR iyi eğlenceler diler.