Sunday, July 22, 2012

Hünkar Beğendi Tarifi






































Hünkar Beğendi Tarifi






Herkesin sevip beğendiği Hünkar Beğendi yemek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum, umarım sizlerde beğenirsiniz. 






Beşamel sos malzemesi:






3-4 patlıcan 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 






Et malzemesi:






1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş 2 diş sarımsak,doğranmış 1 çorba kaşığı un 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası tuz karabiber 







Sosun hazırlanması:

1. Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.

2. Un ve tereyağını kavurun.

3. Sütü azar azar yedirin.

4. Tuzu ekleyin.

5. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.

6. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.Etin hazırlanması:

1. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.

2. Unu ekleyin.

3. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

4. Etleri bir borcama koyunServis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.4 kişilik 

www.tarifyemekleri.blogspot.com  ile tüm yemek tariflerini takip edebilirsiniz.



No comments:

Post a Comment