Thursday, September 13, 2012

Tencere Kebabı Tarifi






































Tencere Kebabı



MALZEMELER

600 gr Kuzu kusbasi

45 gr margarin

100 gr Sogan

1 tatli kasigi Tuz

1/2 tatli kasigi Karabiber

Baharat torbasi

2 bardak Domates suyu

250 gr Patates

125 gr Havuç

YAPILIŞI

Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.

Patatesin kabuklarini soyun. Havucu kaziyin. Her iki sebzeyi de iri zar

biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin. Domates suyunu hazir almadiysaniz,

domateslerin kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra

sularini sikin. Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atilmis bol suda haslayin.

Sebzeler daha diri iken kabi atesten alin. Sebzeleri bir süzgece aktarin. Sularini

iyice süzdürün. Yagin üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin.

Yag kizmaya baslayinca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik

karistirarak, 3-4 dakika, patateslerin disi sert bir kabuk baglamaya

baslayincaya kadar kizartin. Patatesleri, yagini süzdürerek tencereden

baska bir kaba aktarin. Ayni yagda eger gerekirse biraz daha yag ilave

edebilirsiniz hafifçe haslanmis havuç ve bezelyeyi de kizartin. Sebzeleri

kızarttıktan sonra sonra yaglarini süzdürüp, patateslerin bulundugu kaba aktarin.

Kalan yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya

baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin. Atesi açin. Etleri bir

kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.

Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç

dakika daha pisirin. Tuzunu ve biberini serpin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave

edip, bir tasim kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle

alip, atin. Baharat torbasini ilave edin. Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica

örtün. Kebabi, agir ateste 25-30 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin.

Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini

kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin. Tencere kebabini piser

pismez, sicak olarak servis edin.

No comments:

Post a Comment