Friday, August 24, 2012

SUSAMLI POĞAÇA TARİFİ

Şöyle güzel bir çayın yanında, güzel bir salata eşliğinde poğaça, açma börek vs. yemeyi çok severim. Bunun için az önce facebook sayfamda görüpde mutlaka denemem gereken bir taif diye düşündüğüm susamlı poğaça tarifini sizlerle hem sizllerle paylaşmış olmak hemde tarif defterime eklemiş olmak için yayınlıyorum. Yapanın ellerine emeğine sağlık harika görünüyor. en kısa zamanda kendi denediğim susamlı poğaça tarifininde resmini yayınlayacağım inşallah… Tarif facebook sayfası Bugün Ne Pişirsem? e ait.



SUSAMLI POĞAÇA


MALZEMELER
Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı tozmaya yada 1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un


İçi için:
İstediğiniz herhangibir Peynir (krem beyaz peynirde kullanabilirsiniz)
Sosisli kaşarlıda yapabilirsiniz


Üzeri için:
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
Susam


Yapılışı: Hamur için verilen malzemelerin hepsini hamur yoğurma kabımızda karıştırılırıyoruz ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.1 saat kadar dinlendirdikten sonra hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve elle yuvarlak şekilde açıp, arasına maydonozlu peynir koyarak iki ucu birleştiriyoz.


Birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutup, poğaçanın üst kısmını pekmezli suya batırıp, susama buluyoruz. Tepsiye koyduktan sonra keskin bir bıçakla üzerlerini çiziyoruz. Yarım saat kadarda tepside beklettikten sonra iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

No comments:

Post a Comment